Hanza

Jędrzejów - dom stały

16.11.2014
Hanza, a obecnie Azunia zamieszkała w nowym domu! Życzymy wszystkiego co najlepsze w nowym życiu!

28.10.2014
Hanza przeszła pod opiekę fundacji i zamieszkała w hotelu. Czeka ją długa droga do nowego domu, ale ciiiii…. Powiemy kiedy będzie już można 🙂

22.10.2014
Hanza jest około 6-letnią suczką rasy bokser. Do schroniska trafiła jako bezpański pies we wrzesniu 2014. Jest psiakiem dziarskim oraz pełnym optymizmu. Ma wesołe usposobienie, jest towarzyska oraz otwarta na kontakt z ludźmi, a jednocześnie samodzielna. Kiedy jest z człowiekiem sam na sam, jest jego najlepszą kumpelą – można ją wygłaskać, zagadać do niej, a ona odwdzięczy się uroczo machającym ogonkiem. Na dworze natomiast zamienia się w dynamit i ludzkie towarzystwo schodzi na drugi plan. Istotniejsze staje się skrupulatne przepadanie całego otoczenia, obwąchanie wszystkich zakamarków. Hanza jest bardzo żywiołowa i aktywna, wymaga dużo ruchu. Jej duża potrzeba zabaw obliguje przyszłego opiekuna do zapewnienia jej wielu rozrywek. Suczka jest odważna oraz pewna siebie, wykazuje się dużą czujnością podczas obserwacji otoczenia. Jest także posłuszna, reaguje na przywołania, więc nie sprawia jej problemu przerzucenie uwagi z interesującego ją obiektu na człowieka. Warto wykorzystać jej potencjał do nauki umiejętności, należy podszkolić ją w chodzeniu na smyczy, ponieważ zdarza jej się ciągnąć. Hanza będzie wspaniałym towarzyszem rodzin, które prowadzą aktywny tryb życia.

hanza001_0