Maksymilian/Dyzio

ok. 7 lat
Agata

24.11.2014

Dyzio w wyniku infekcji wciąż jeszcze posikuje w domu, nie jest w stanie nad tym zapanować. Jego tymczasowa opiekunka, nie zrażona postanowiła go przyjąć na stałe, jako członka rodziny.

Tak, Dyzio został adoptowany z wielkiej jak sądzimy miłości.

Dziękujemy wszystkim którzy pomogli mu trafić do domu !

20.11.2014

Gdy w moczu psa pojawia się krew…

Oj, napędził nam Dyzio strachu. W jego moczu pojawiła się krew, natychmiast pojechał na badania. Wyniki badania były bardzo złe. Dyzio dostał dużo leków, które powoli rozwiązują problem.

USG wykazało narośle na pęcherzu, prawdopodobnie od licznych przebytych infekcji.

Wspomaganie tarczycy przynosi pożądane efekty.

Nie można zapominać jak wielki wpływ na serce ma niedoczynność tarczycy.

12.11.2014
Dyzio jest dużym psem w typie boksera.  Jest żywiołowy, wesoły, wszędzie go pełno. Przyjaźnie nastawiony do ludzi (również dla małoletnich). Z większością psów dogaduje się bez problemu, lecz gdy zobaczy kota, budzi się jego łowcza natura i  kończy się dobre zachowanie. Dyzio zna podstawowe komendy, załatwia się tylko poza domem. Spokojnie znosi zarówno podróże samochodem, jak i samotny pobyt w domu podczas nieobecności człowieka. Jak na boksera przystało powita Cię potem ogromem podskoków i ogólnej radości.
Dyzio cierpi na niedoczynność tarczycy i niedowagę. Ze względu na wysłuchane szmery przy sercu oczekuje na badania kardiologiczne.

Szukamy dla niego dobrego i stabilnego domu, który da mu wiele miłości.

dyzio2
Dyzio