Sepii

13.08.2013

Sepii nie szuka już domu. W czasie gdy poszukiwaliśmy nowego domu jej opiekunka pracowała z nią. Wykonywały wiele ćwiczeń by spędzane wspólnie chwile były komfortowe a nie pełne stresu i wysiłku fizycznego. W ten sposób zbudowały silną więź, zaprzyjaźniły się. Nie rozstaną się.

15.04.2013

W czasie oczekiwania na nowy dom, opiekunka postanowiła intensywnie pracować z Sepii. Trzymamy kciuki!

Suczka jest w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej.

26.01.2013

Sepii ponownie szuka domu. Niestety jednak w jej życiu szykuje się kolejna przeprowadzka . Sepii musi opuścić swój dotychczasowy dom, ponieważ właścicielka nie jest w stanie poradzić sobie z agresją, jaką suczka przejawia w stosunku do innych psów (głównie suk, tych mniejszych „kokardkowych” ). Ponieważ Sepii nie jest spuszczana ze smyczy, jest niewybiegana i smutna. Dłuższe spacery też nie wchodzą w grę, ponieważ Sepii nie umie chodzić na smyczy.
W domu Sepia jest grzeczna i ułożona. Zostaje sama codziennie po 8 godzin – nie niszczy, nie paskudzi. W stosunku do ludzi łagodna i przyjacielska.
Szukamy dla Sepii domu z ogrodem, bez innych zwierząt, aby mogła się wybiegać, nie zagrażając przy tym innym psom.

02.11.2012
Sepi pojechała do swojego nowego domu. Co prawda na początku podróży była odrobinę zdezorientowana, ale mamy nadzieję, że wkrótce sunia się zadomowi i pokaże jakim jest wspaniałym boksiem na emeryturze. Powodzenia!

28.08.2012
Sepi ma 6 lat, właściciele umarli, a boksia źle znosiła pobyt w schronisku, natomiast na wsi w hoteliku odzyskała rezon. Ponoć nie lubi innych psów, póki co nie rzuca się od razu. Dziewczynka w piątek miala zabieg sterylizacji, dobrze go zniosła.Wizyta kontrolna wypadła bardzo dobrze. Sepi waży 27 kg, schudła już sporo niestety.
Kocha się przytulać i kocha ludzi, widać, że była szczęśliwym utytym psem. Jest gotowa do adopcji, najlepiej do domu bez zwierząt.