Hektor

5,5
Halina

13.07.2018

Hektor wymaga pracy behawioralnej, to co z pozoru wydawało się niezbyt trudne do naprawienia stanowi jednak większy problem. W związku z tym jakiś czas temu zaplanowaliśmy dla niego pobyt w hotelu z psim trenerem. Tam pod czujnym okiem, otoczony troskliwą opieką będzie rozpakowywał wspomnienia, wyrzucał lęki, wzmacniał zdobyte w życiu pozytywne doświadczenia i poznawał metody rozładowywania napięcia.

Tymczasem polecamy adopcję wirtualną, kontakt z nami ponieważ już za kilka dni będzie można „wspólnie” z Hektorem przygotowywać się do adopcji.

22.05.2018

Silny, bardzo silny jest ten pies. Zdrowie fizyczne prócz objawów alergii mu dopisuje, jeśli chodzi o zachowanie…trochę pracy przed nim i przyszłymi opiekunami.

Ze względu na doświadczenia o których wiemy oraz brak wiedzy we wszystkich zakresach należy z nim postępować bardzo cierpliwie, spokojnie a także konsekwentnie.

12.05.2018

Wczoraj Hektor zameldował się w zaprzyjaźnionym hoteliku. W czasie podróży z Mirką – której bardzo serdecznie dziękujemy – był grzeczny. Jest wyraźnie smutny i zagubiony.

Poszukuje domu spokojnego z cierpliwymi opiekunami gotowymi na pracę oraz unikanie bodźców mogących wywołać nieporządane reakcje.

11.04.2018

Hektor mimo umowy z nami trafił do schroniska.

Po rozmowie z byłym już właścicielem wiemy, że pies bywał świadkiem sporów i kłótni domowych. W obliczu niesnasek między ludzkich, a może podniesionego głosu…może wejść pomiędzy strony z zębami skierowanymi w stronę mężczyzny.

Łagodny w stosunku do dzieci wymaga bardzo cierpliwego i spokojnego środowiska. Zaleca się stworzenie strefy ciszy i bezpieczeństwa oraz pracę na podstawowych komendach, pozytywne wzmocnienie i budowanie solidnej więzi z opiekunem.

28.11.2013

Hektor wrócił do domu…okazało się, że oddała go partnerka właściciela w czasie jego nieobecności. Ponieważ pies bardzo ucieszył się na widok właściciela, a ten podpisał stosowną umowę z nami pozwoliliśmy maluchowi wrócić do domu.

20.11.2013

Jest małą torpedą, jak na dziecko przystało wszędzie go pełno. Mamy też wyniki badań krwi, morfologia lekko obniżona, enzymy wątrobowe nieznacznie podniesione. Może być to wynik stresu lub złego żywienia.

12.11.2013

Kilka dni temu Hektor trafił do schroniska. Ma 11 miesięcy, jest śliczny a dziś trafił pod naszą opiekę.

Dziękujemy Kasi z Fundacji Bracia Mniejsi za przywiezienie młodego do zaprzyjaźnionego hotelu.

32365482_1743931445669154_7204178035489112064_n
31663873_1743932322335733_6344496969204891648_n