Laura

Dolnośląskie - hotel
3 lata

28.11.2017

Jaka jest historia Laury? Niewiele wiemy, ostatnie miesiące spędziła przy zakładzie usługowym. Uniknęła bezdomności, jednak nie były to warunki odpowiednie dla delikatnej bokserki dlatego opiekun zdecydował się przekazać ją nam byśmy znaleźli jej odpowiedni dom.

Laura ma trzy lata, jest pręgowaną pięknością. Od pierwszego kontaktu ufna i łagodna. Chwilami odrobinę niesforna i niedelikatna. W głowie ma wyraźnie szczenięce marzenia. Chętna do zabaw, psot i przytulanek. Łasa na przysmaki i pochwały. Lubi podróżować samochodem, na smyczy ciągnie…Ale może być to spowodowane dużą przerwą w spacerach. Pozostawiona sama nie niszczy ani nie brudzi.

W stosunku do innych psów zachowuje się neutralnie, w niektórych przypadkach wykazując odrobinę sympatii.

W czasie wizyt u weterynarzy podczas badań próbowała się łagodnie bronić, chwytała delikatnie za ręce by odsunąć je od swojego ciała. Po skończonym badaniu chętnie przyjęła przysmaki i zachowywała się swobodnie.

Ciekawa świata, węszy i poznaje nowe miejsca bez większego lęku. W sytuacji kryzysowej szuka kontaktu z człowiekiem.

Laura ma na szyi dużą zmianę, wypełnia ona przyłożoną dłoń w całości. Wykonaliśmy podstawowe badania krwi oraz biopsję i rtg czaszki by skonsultować dalsze postępowanie z lek.wet. onkologami.

Wkrótce poznamy suczkę bliżej.

Szukamy domu lub domu tymczasowego gotowego na aktywności z psem, na czułą opiekę oraz wzmacnianie pozytywnych zachowań.