Pierot

ok. 1 roku

07.12.2014
Dziś Pierot zamieszkał w nowym domku. Życzymy wszystkiego najlepszego Pierotowi i jego nowej rodzinie.

03.11.2014
Pierot z suczkami się dogaduje, ale wobec psów potrafi się zachować nieładnie. Jest zaczepialski, ale potrafi nauczyć się lepszych relacji, wobec psów z dobrym socjalem zachowywał się od razu inaczej tzn. lepiej. Będzie wymagał sporo nauki: psich dobrych manier, dobrego kontaktu z innymi psami oraz kursu posłuszeństwa z chodzeniem na smyczy włącznie. Te wszystkie braki nadrabia uroczym charakterem i wielką miłością do człowieka. Bardzo przyjacielski pies, ale młody i żwawy – wyłącznie dla ludzi aktywnych i potrafiących nauczyć go wszystkiego, czego mu zabrakło do tej pory.

27.10.2014
Pierot przeszedł pod opiekę Fundacji i zamieszkał w zaprzyjaźnionym hoteliku. To bardzo wesoły i pogodny psiak, wszędzie go pełno, wszystkim się interesuje. Wkrótce przedstawimy nowe wieści.

29.09.2014
Pierot jest około rocznym, dużym psem w typie boksera. Do schroniska został oddany przez właściciela w maju 2014 roku. Powodem oddania, jak okazało się później, było to, ze „jest nieposłuszny” i właściciele nie mieli dla niego czasu. Pierot ma po prostu duży potencjał energetyczny i wymaga sporej dawki aktywności, w postaci bogatych spacerów oraz zabaw. Jego potrzeby nie były zaspokojone w poprzednim domu, dlatego wydaje się być nie do okiełznania, a tak naprawdę, to bardzo bystry psiak, który przy odrobinie dobrej woli będzie super wyszkolonym przyjacielem. Do schroniska przyszedł z umiejętnością siadania i podawania łapy, teraz wystarczy skupić się na wypracowaniu u niego cierpliwości oraz chodzenia na smyczy bez ciągnięcia.
Nauka przy pomocy smakołyków działa na niego błyskawicznie! Pierot jest przebojowy,
bardzo otwarty na nowe znajomości, ogromnie przyjacielski i ufny. Z entuzjazmem oddaje się pieszczotom. To pies, który nie mógłby żyć bez ludzi, dlatego polecamy go całym rodzinom, jednak tylko takim, które są świadome tego, iż nie jest to pies, którego można zostawić samopas w ogrodzie, lecz należy czynnie zaangażować się w spędzanie z nim czasu. Pierot będzie wspaniałym towarzyszem do zabaw, biegania oraz czułym przyjacielem na długie lata.

pierot003
pierot004_0