Misia

15.06.2022

Misia codziennie jeździ do lecznicy, dziękujemy opiekunom z hotelu za ogromne wsparcie i troskliwą opiekę!

Rokowania bardzo ostrożne – guz naciekowy, rozpadający się, wewnątrz ropa. Po badaniu palpacyjnym wykonano nacięcie i umieszczono dren. RTG płuc daje nadzieję ponieważ nie ma zmian świadczących o przerzutach.

Suczka jest bardzo słaba. Leki już działają, pojawił się niewielki apetyt. Trudno nam oceniać jej charakter gdy walczymy o życie.

Musimy ratować również oko…choć i tutaj szanse nie są zbyt duże.

12.06.2022

Misia jest bardzo słaba, wciąż nie chce jeść. Z trudem się podnosi.

Dostała kolejną kroplówkę (celem wzmocnienia, wypłukania zbyt dużej ilości mocznika) podano także antybiotyki i wykluczono między innymi leptospirozę.

Otrzymuje również lek poprawiający apetyt.

Jutro RTG i kluczowe dla jej życia decyzje.

11.06.2022

Pod opiekę fundacji trafiła seniorka Misia, jej stan jest ciężki a rokowania ostrożne… Porzucona trafiła do schroniska, jej stan pogorszył się – straciła apetyt a guz na bocznej stronie brzucha powiększył się mocno. Wolontariuszka prosto ze schroniska pojechała do lecznicy gdzie wstępnie zbadano suczkę, podano pierwsze leki i kroplówkę.

Suczka ma złe wyniki badań krwi.

Jutro kolejna kroplówka i dalsza część diagnostyki.