Kinia

Kto kogo adoptował?

Miłość jest piękna!

10.02.2017

Dziś Kinia miała  zabieg sterylizacji, wszystko obyło się bez komplikacji. Suczka odpoczywa w  łóżku swojej opiekunki…sądzimy , że jest to najwygodniejsze i najbezpieczniejsze miejsce w domu.

04.02.2017

W pierwszym kontakcie Kinia jest nieufna, wycofuje się , a nawet grozi gdy obcy zbliży się zbyt mocno. Po dłuższej chwili świeżo poznaną osobę poddaje nowej ocenie, osoby sympatyczne, od których bije dobro i spokój mają szansę zaprzyjaźnić się z suczką.

Kinia nie szuka zwady ani z psami, ani z ludźmi.

05.01.2017

Kinia trafiła pod naszą opiekę, zamieszkała w domu tymczasowym. Dzień przenosin i podróż były dla suczki bardzo stresujące.

15.12.2016

Bokserka Kinia szuka domu.

Opiekunka Kini zwróciła się do nas z prośbą o znalezienie nowego  domu dla suczki. Kinia, około pięcioletnia suczka przybłąkała się jakiś czas temu. Rodzina objęła ją opieką, niestety suczka nie akceptuje młodszych członków rodziny, niedługo rodzina się powiększy. Zapewnienie bezpieczeństwa i komfortu wszystkich członków rodziny staje się niemożliwe…

Mamy niecały miesiąc na znalezienie dla niej dobrego domu.

Kinia jest niedużą bokserką, waży około 21 kg. Jest zdrowa.

Lubi spać na kanapie i na swoim posłaniu przy piecu, nie niszczy rzeczy, jest nauczona czystości . Mieszka z dwoma kotami, ignoruje je, nawet jak kotka się do niej przytula to pozostaje obojętna. Jest psem zsocjalizowanym z innymi psami, lubi się z nimi bawić, z suczkami również. Bardzo lubi biegać, zwłaszcza z kijkiem,  bardzo lubi zabawę.

Niezbyt lubi chodzić na smyczy, często ciągnie. Zna podstawowe komendy – podaj łapę i siad. Ładnie jeździ samochodem (często na przednim siedzeniu), bez problemu pozostaje sama w domu.
Kinia nie lubi dzieci, szukamy więc domu bez dzieci ! Dla obcych początkowo nieufna, z czasem się oswaja.

BwP_LUTY2017_36
kinia000