Tajson

woj. pomorskie - hotelik
Marta

30.10.2018

Wizyta w gabinecie weterynaryjnym to nie jest to co Tajson lubi najbardziej… badanie było trudne bo przestraszony pies kłapał zębami i próbował się od oględzin wymigać. Dlatego badania było robione na dwie raty by dać nieco bohaterowi akcji się oswoić z planem.

Jaki skutek tych oględzin? Okazało się że biedak ma zapalenie ucha i pęcherza. Zamieszkiwało go też całkiem sporo pasożytów…

Dostał leki i dziś już zapomina o niedogodnościach.

Lubi zabawy miśki, maskotki, przytulanki – lubi być głaskany i drapany za uszkiem. W środowisku o niedużym natężeniu ruchu nie ma problemu w poruszaniu się na smyczy. Nie brudzi i nie niszczy w hotelowym pokoiku. Łasy na nagrody i pochwały z pewnością będzie pilnym uczniem – wyczuwamy w nim niewykorzystany potencjał!

W przyszłości trzeba będzie Tajsonowi usunąć zmianę skórną z klatki piersiowej a także poddać zabiegowi kastracji (zmiana na jądrze) Tymczasem Tajson korzysta z uroków tegorocznej jesieni

06.10.2018

Wczoraj dołączył do nas Tajson. Ten piękny bokser szuka nowego domu. Chaty na lata – chaty pełnej miłości.

Ma 9 lat, za chwilę zrobimy mu podstawowe badania. Stracił dom bo…stracił.  Wolontariuszka dostrzegła w uchu rankę, nadziąślaki i podejrzewa zapalenie pęcherza prócz tego chłopak wygląda całkiem dobrze. Więcej napiszemy po spotkaniu z lekarzem.

W pierwszym kontakcie bardzo łagodny, lubi pieszczoty chętnie się przytula. Na zabawki reaguje ożywieniem, ma bowiem spore pokłady psiej radości.