Olasia

12.10.2014
Olasia zamieszkała w swoim nowym domu i zmieniła imię na Figa. Do towarzystwa ma innego psiaka Skubisia, z którym bez problemu sie dogadała. Powodzenia maleńka!

29.09.2014
Olasia błąkała się po jednej z wielkopolskich gmin, wczoraj rano trafiła do schroniska. Ma około 8 lat.
Cała drżąca i przerażona, na karku miała sporej wielkości ranę, potwornie cuchnącą z larwami i robakami. Początkowo myślano, ranę się oczyści bez narkozy, niestety stan rany i ilość żyjących w niej bakterii i pasożytów spowodował, że dzisiaj suczka miała zabieg pod narkozą. Przy okazji usunięto też guza spod brody.
Olasia jest zdecydowanie domową bokserką- królewną, w biurze schroniska od razu ulokowała się  na sofie.
Po zabiegu suczka została w hoteliku, następnie przez parę dni będzie u jednej ze schroniskowych wolontariuszek – ale potem…buda w schornisku, w kojcu, na dworze…a noce już takie zimne.
Chcielibyśmy by się znalazł dla małej dom tymczasowy ?
Październik to w naszej Fundacji symbol pomocy starszym, bezdomnym psom…mamy nadzieję że Olasia rozpocznie w ten symboliczny miesiąc kolorową, radosną jesień swego życia !

olasia