Kafel

Halina

16.10.2017

Co robi Kafel?

Po przedpołudniowej wizycie w klinice wygrzewa się w słońcu na balkonie, ale nie żeby na jakimś kocyku, nie nie! On wyleguje się na własnej kanapie!

I tak miłego dnia życzymy wszystkim dzięki których pomocy mogliśmy szybko i bezpiecznie zmienieć Kaflowi adres!

11.10.2017

Kafel ma szczególny apetyt na koty, przysłania mu rozum…Dlatego pilnie szukamy domu tymczasowego we Wrocławiu lub bliskich okolicach – bokser musi codziennie przyjeżdżać na zmiany leczniczych opatrunków.

Kto pomoże?

Jest radosny, spokojny, nie wadzi nikomu prócz kotów… no, może nie wszystkie psy kocha.

08.10.2017

Rany pooperacyjne nie goją się dobrze, umiejscowione w trudnych (ruchomych) miejscach, rozległe…konieczne będzie wdrożenie dodatkowych zabiegów medycznych oraz kontynuowanie antybiotyku.

Tymczasem dzieją się także dobre rzeczy, Kafel jedzie do domu tymczasowego!

28.09.2017

Po wstępnych badaniach Kafel przeszedł zabieg usunięcia zmian, a przy okazji został wykastrowany. Czekamy na wyniki histopatologii

Ponieważ ładnemu we wszystkim ładnie, nawet w kloszu na głowie Kafel wygląda uroczo.

Jest spokojny, spragnionym pieszczot bokserem, na smyczy raczej ciągnie niż chodzi..ale jak na razie to jedyna jego nie-zaleta. Ulubieniec wolontariuszy chętnie przytulany i zabierany na przechadzki.

Chata potrzebna od zaraz! Niedługo będzie mógł opuścić klinikę i bardzo by chciał do domu zamiast do hotelu…

23.09.2017

Kafel, takie imię nadali mu wolontariusze to nie najmłodszy bokser znaleziony na uboczu podbeskidzkiej wsi. Droga nieuczęszczana, bokser dreptał w jedną stronę, w drugą stronę…zagubiony, nieszczęśliwy, chudy i głodny. Dobrzy ludzie nie mogli przejść obojętnie, ponieważ nie pojawiał się opiekun bokser trafił do lecznicy, a stamtąd po kilku dniach pod opiekę Fundacji.

Chudy, zapchlony…prawdopodobnie słabo widzi, na stopie ma ogromną zmianę, dwie niewiele mniejsze na udach. Po kąpieli i krótkim odpoczynku czekają go badania oraz usunięcie brzydkich zmian.

W pierwszym kontakcie Kafel jest bardzo spokojny, przyjaźnie nastawiony.

20170922_152617[1]
20170922_152704[1]