Gray-Rysiek

Małopolska - dom tymczasowy
Dorota

15.08.2018

Rysiek musiał odwiedzić okulistę. Zauważona przez dom tymczasowy zmiana na oku okazała się dawnym uszkodzeniem rogówki. Obecnie tworzy się tam blizna z wynikającymi do zmiany naczyniami, wdrożono leczenie, które ma na celu przyśpieszenie regeneracji i naprawę chorego oka. Prawdopodobną przyczyną uszkodzenia były dodatkowe wrastające rzęsy, które drażniły oko. Usunięto je podczas wizyty mechanicznie, w przyszłości konieczny będzie zabieg chirurgicznego usunięcia, by uniemożliwić ich odrastanie.

Rysio szykuje się także, a raczej my szykujemy się do tomografii komputerowej głowy która pozwoli określić przyczynę i rozległość ropnia (część czołowa głowy) którego leczenie kontynuujemy do dziś…

29.07.2018

Rysiek fajny pies

Doskonale bawił się na spotkaniu z bokserami w potrzebie, nie brakło mu ani pary ani animuszu. Nie szukał też zwady z innymi

12.07.2018

Rysiek, bo wszystkie Ryśki to fajne chłopy…

Takie określenie przylgnęło do Rysia w domu tymczasowym. Tam pod troskliwą opieką, w towarzystwie młodej i energicznej Marry Rysiek nabiera ciałka, leczy ranę na głowie i bardzo powoli przygotowuje się do zabiegu kastracji.

To raczej grzeczny pies, z suczkami nie szuka zwady. Lubi ludzi, lubi sobie zaznaczyć nowe sprzęty…ale ma w sobie coś takiego, że nikt nie umie się na niego gniewać!

12.06.2018

Graya znaleziono w lesie, towarzyszyło mu 80 kleszczy… a na jego czole była widoczna duża rana. Opatrzony, nakarmiony poczekał w schronisku na nowe życie. Nasi wolontariusze oraz wielu darczyńców (dziękujemy Wam) pomogli zamieszkać Grayowi w domu tymczasowym. W tzw.międzyczasie Gray spędził trochę czasu we Wrocławiu gdzie odwiedził gabinet lekarza weterynarii. Kontynuujemy rozpoczęte w schronisku gojenie zakażonej rany na czole.

Pies w pierwszym kontakcie lekko nieufny ale nie na tyle by się przed nowymi znajomościami bronić szybko nabiera pewności siebie. Pogodny, raczej energiczny. Poznamy się bliżej

35173721_1708502902582057_5073420291514826752_n
35143352_2118427448184889_2526964388221419520_n