Dżeki 2

Opolskie - dom tymczasowy

29.01.2018

Zabiegu nie było… ale jest dom i jest miłość. Są spacery, pieszczoty i ciepłe słowa. Dżeki wygląda jak książe, porusza się niezgrabnie ale bez bólu… Przyzwyczajony po zabiegu do miękkiego jedzonka z puszki nie bardzo ma ochotę zmienić styl żywienia.

Z psią towarzyszką dogaduje się bez problemu

Taki nasz książę

15.11.2017

Jeden dzień za późno…

Wszyscy wolontariusze stanęli na głowie by znaleźć dla Dżekiego dom tymczasowy, udało się. W nocy przed podróżą Dżeki w przypływie tęsknoty znów nasiusiał w swoim pokoiku, nie wiemy czy zeskoczył z kanapy czy zwyczajnie gdy szedł pośliznął się… ze względu na bardzo dużą dysproporcję ciała, słabe mięśnie tylnych łap i ciężki przód jego upadek spowodował przykre następstwa. Poranne prześwietlenie RTG wykazało zerwanie wiązadła kolanowego. Otrzymał odpowiednie środki przeciw zapalne, a nasza wolontariuszka z małym opóźnieniem zabrała go do domu.

Pierwsze dni były bolesne, a my nie poddawaliśmy się w poszukiwaniu miejsca gdzie będzie można naprawić łapkę.

Niestety, zabieg dla chirurgów okazał się kontrowersyjny – ze względu na wiek oraz budowę psa. Konsultujemy jego przypadek dalej, by mieć pewność że zrobiliśmy wszystko co było możliwe.

Tymczasem w domu tymczasowym Dżeki rozgościł się, poczuł się dobrze i bezpiecznie.

15.10.2017

W psiej grupie pojawiły się niezgodności…Pies rezydent przestał lubić Dżekiego. Musieliśmy naszego seniora przenieść – tymczasem do hoteliku Przy okazji zabraliśmy go na kontrolne badania, wykluczyliśmy zerwane wiązadło potwierdzając jednak słabą kondycję mięśni tylnych łap.

Dżeki przeszedł także trudną ekstrakcję – czyli wyrwanie zepsutych zębów. U psów, to zabieg chirurgiczny, dosłownie operacja.

Dżeki nie ma już nadziąślaków, kamienia na zdrowych zębach a chore zostały usunięte.

Pies bardzo źle znosi pobyt w hotelu, jest niespokojny, posikuje w swoim pokoiku. Pilnie szukamy domu tymczasowego dla boksera.

Jest łagodny dla ludzi, spokojny i przyjazny wobec innych zwierząt.

15.07.2017

Dżeki – spory bokser o pręgowanym umaszczeniu. Śliczny… Jego właścicielka poważnie zachorowała, na tyle poważnie by nie mieć możliwości opiekowania się psem.

Dżeki ma 10 lat, lekką nadwagę i paszczę w bardzo złej kondycji. Jego zęby są mocno obłożone kamieniem, wszystko wskazuje na to że zepsute – ma spore nadziąślaki.

Niedługo zbadamy starszego pana, tymczasem zamieszkał tymczasem ze sporą psią ekipą w domu tymczasowym.

26907772_1958547344184935_4252625585685447801_n
6fa2a51a889c57f2gen