Blade/Roki

Wielkopolska - dom tymczasowy

02.01.2017

W sylwestrową noc głuche psy mają lepiej

06.12.2017

Blade razem z Boni zamieszkały w domu tymczasowym.

15.11.2017

Dziś odbyła się wizyta u lek.weterynarza. Było zrobione USG i badane  uszka. „Tak spokojnego i uległego boksera podczas badania USG to ja dawno nie trzymałam, pozwolił sobie na przewracanie – w prawo, lewo , na plecki”
Obraz USG – prawie wszystko wygląda dobrze, konsultacji wymaga śledziona ze względu na niejednoznaczny obraz. Wyniki krwi ładne jak na ten wiek, drobne odstępstwa od normy w jednym z enzymów wątrobowych, odrobinę za niski mocznik, parametry tarczycowe w dolnych zakresach normy(do kontroli). Biodra poglądowo prawidłowe, zmiana zwyrodnieniowa w prawym kolanie, być może jakiś stary uraz. Uszy do leczenia, być może przez dłuższy czas. Nie ma gwarancji, że po leczeniu słuch wróci ale na pewno uda nam się poprawić komfort życia psa.
Blade pięknie jeździ samochodem, początkowo miał też ochotę prowadzić… A ta siwa mordka, dzisiaj już pięknie uśmiechnięta :-) :heart:  aż serce szybciej bije

10.11.2017

Blade czy Roki…8 lub 12 lat…

Jakiś czas temu znaleziony w lesie, oddany do Fundacji z powodu zmiany sytuacji rodziny która go przygarnęła. Czarujący, przyjazny już od pierwszego kontaktu. Nie zaczepia innych zwierząt, nie próbuje polować na koty. Ma lekką nadwagę, w ciągu najbliższych dni obejrzy go lek.weterynarz, zrobimy ogólne badania by wiedzieć na pewno, że nie wymaga wspomagania.

Dom, dom potrzebny od zaraz…

923381b07d09239c
425d78ad67986fa4