Baton

Podbeskidzie - klinika
Asia

04.10.2017

Wolontariusze chętnie go odwiedzają, jest pozytywnie zakręcony. Długie spacery, wręcz wyprawy to dla niego prawdziwa radość. Nasz senior to prawdziwa bateria radości.

W badaniu moczu na posiew ujawniła się bakteria E-coli. Baton dostaje antybiotyk celowany, krew w moczu pojawia się już okazjonalnie. Niestety Baton siusia pod siebie, dlatego wykonano dodatkowe badania.

W obrazie USG ma powiększoną prostatę z licznymi cystami, w jednej z nerek niegroźny, nieduży polip ale to obraz pęcherza spędził nam sen z powiek. Ściany są mocno pogrubione, trudno na tym etapie jednoznacznie wskazać przyczynę.

W obrazie RTG w płucach nic groźnego nie widać, a jedynie niegroźne, typowe dla wieku drobne zwapnienia. Przy okazji wykonaliśmy także zdjęcia bioder (niepokoił nas jego chód) i tutaj też nie ma powodu do zmartwień, podobnie lędźwiowy odcinek kręgosłupa nie budzi zastrzeżeń.

Po skończonej antybiotykoterapii  Baton będzie miał zrobione ponowne badania moczu i krwi.

Poszukujemy domu w którym ludzie będą w stanie zaakceptować nietrzymanie moczu u dużego psa, Baton nie popuszcza jednak musi często wychodzić na siusiu, a i to nie daje gwarancji że np. w czasie drzemki nie zmoczy posłania, dywanu…

27.09.2017

Baton, przebywając z nim ludzie odnoszą wrażenie, że dopiero wyrósł ze szczenięctwa. Jest w nim ogromna energia, sporo radości, nieokiełznanej potrzeby ruchu, przytulania, zabawy…Trudno uwierzyć że ma 10 lat! Tak, rówieśnik Fundacji…kolega trafił pod naszą opiekę ze względu na trudną sytuację rodziny. Od razu trafił do kliniki ze względu na krwiomocz. Czeka go diagnostyka, leczenie i przeprowadzka do nowego domu – jeśli go znajdziemy!

Kto przygarnie seniora, który ma duszę szczeniaka?

bty
Baton001