sabaII

Wielkopolska - hotel
2 lata

21.02.2014

Mamy pod opieka następną boksereczkę – kruszynkę Tanię. Tania ma maksymalnie 2 lata, nie więcej jak 20 kg wagi, jest zaszczepiona i zaczipowana, lekko wychudzona. Została znaleziona na początku lutego w jednym z wielkopolskich miast, w schronisku nikt jej nie szukał.

„Jest przesłodka, usłuchana, na komendę pięknie siada, podaje łapinkę, cudownie bawi się piłeczką – przynosi ją, rzuca pod nogi i czeka na aport :) . W domu czyściutka, przy stole oczywiście sępi, ale nie nachalnie, do samochodu wskoczyła bardzo chętnie.

Czeka ją odkarmienie i sterylizacja, uzupełnienie niedoborów w żywieniu, bo sierść ma matową, ma też kilka drobnych odlezyn, końcówka ogonka z lekkim wyłysieniem, coś się dzieje ze skórą przy nosku. No i uszy – masakra, widać że przechodziła jakąś potężną infekcję – strupy na klapiakach, strupy po ranach w środku, pokryte jeszcze brudem – do bardzo intensywnego leczenia. Jutro jedziemy do weterynarza.”